Tech

Egy darab telefont rendelt, véletlenül tízet kapott

A Google véletlenül tíz darab Pixel 4 mobiltelefont postázott ki egy vásárlónak, aki valójában csak egy darab készüléket tett a kosarába a cég online webáruházában.

A történet ott véget is érhetett volna, hogy a vásárló mit sem szól, és örül a tévedésből ingyen portékának. Ehelyett kacifántosabb napok következtek, amiről a Redditen számolt be. A timias55 néven fórumozó vásárló elmondása szerint a feleségével egyeztetett a helyzetről, és végül arra jutott, hogy visszaküldi a cégnek az összesen közel másfél millió forintot érő potyamobil készletet – amiket az amerikai törvények miatt egyébként simán megtarthatott volna.

Így  a becsületes felhasználó felvette a kapcsolatot a Google ügyfélszolgálatával, akik bizonyítékot kértek arra, hogy valóban a kelletténél több mobilt sikerült eljuttatni a férfinek. Erre ő egy fotót küldött a kilenc eszközről, hozzátéve, hogy a tizediket, amit tényleg kifizetett, eltávolította a dobozból. Ezután több napnyi egyeztetés következett, mire a cég végül küldött egy futárt az extra darabok elszállításáért.

De itt még nem volt vége a dolognak: a rendszer csak nyolc mobil szállítását rögzítette. Így még egy második körre is szükség volt, hogy a hátramaradt egy darab is visszajusson. Lényegében a tisztességes vásárlónak nem volt egyszerű dolga, hogy visszajuttassa a darabokat a céghez.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik