Tech

Hasznos videós funkció jön a Google Chrome-ba

A TechRadar szúrta ki, hogy a Google Chrome böngészőben adott lesz rá a lehetőség, hogy videolejátszás közben valós idejű feliratkészítést kapcsoljon be a netező. A Live Captions nevű fejlesztés korábban csak a Google Pixel 4, Pixel 3, Pixel 2 eszközökön volt használható.

A YouTube videómegosztón szintén van egy hasonló fejlesztés, ami viszonylag jó eredményeket is mutat, de a Chrome-ba épült feliratozó a többi más oldalon található tartalmon is bevethető, például a böngészőből indított videókonferenciákon. Érdemes hozzátenni, hogy az automatikusan létrehozott feliratok angolul működnek, magyarul nem, de még így is hasznosak lehetnek például azoknak, akik gyakorolni szeretnének, vagy könnyebben értelmezik az információkat szöveg formájában.

Az újítást egyelőre a Canary-ban, a Google Chrome azon verziójában lehet látni, amit saját felelősségére ugyan bárki letölthet, de főleg a fejlesztőknek szánják. Véglegesen valószínűleg egy következő stabil változatban kerül be Chrome-ba. A Chrome Canary-ben az alábbi módon tudjuk engedélyezni a fejlesztést, ha kipróbálnánk:

  • Töltsük le a Chrome Canary-t innen!
  • Írjuk be a böngészősávba, hogy „chrome://flags”!
  • Keressük meg a listában az „Live Captions” beállítást és engedélyezzük, azaz állítsuk át „Default”-ról „Enabled”-re!
  • Indítsuk újra a böngészőt!

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik