Tech

Küldés után szerkeszthető üzenetek jöhetnek az iPhone-okra

Az Apple egy olyan rendszert fejlesztett, ami lehetővé tenné, hogy az iPhone-használók elküldés után is szerkeszthessék iMessage-üzeneteiket. Erről egy tavaly decemberben beadott szabadalmi kérvény árulkodik, szúrta ki az AppleInsider.

A leírás alapján az üzenetet lehetne utólag is módosítani olyan módon, hogy a kijelzőn valamilyen gesztussal kiválaszthatóvá válik (akár bökéssel, hosszan lenyomással). A címzett természetesen értesítést látna arról, hogy egy már szerkesztett sorral van dolga, illetve megnézhetné a szerkesztési előzményeket is. Az sms-ek jellegzetessége, hogy azok tartalmát a mobilszolgáltató továbbítja, tehát abban a keretben ez az ötlet nem igazán valósítható meg. Az Apple úgy oldaná meg, hogy az sms-ként írt üzenetek nem a szolgáltatón mennének át, hanem az Apple szerverein, amennyiben van élő netkapcsolat.

Mint a legtöbb szabadalom esetében, itt is van rá esély, hogy élesben végül nem teszik elérhetővé a fejlesztést, így még kérdéses, hogy mikor válik használhatóvá a felhasználók számára.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik