Tech

Magyaroknak is szurkolhatunk a virtuális bajnokságon

Ahogy arról már beszámoltunk, a magyar Autósport Gyorsasági szakág szereplői, a legnagyobb hazai szimulátoros rendezvényszervező, a Race Online Hungary, illetve a PC Guru összeálltak, hogy SimRace 2 Real néven nyújtsanak átmeneti megoldást a koronavírus miatt teljesen ellehetetlenült hazai autósport helyzetére. Mostanra újabb részletekre is fény derült, a háromból két kategóriában (Gr.3. és Formula) már végleges versenynaptárat is közzé tettek a szervezők.

Az online versenyek alapját az FIA által certifikált, PlayStation 4-exkluzív Gran Turismo Sport videójáték adja, amiben egy többfordulós kupasorozat keretein belül csaphatnak össze a versenyzők a világ minden tájáról. A nevezés határok nélküli, a színvonalat pedig az is biztosítja, hogy a futamokon olyanok vehetnek részt, akik versenyzői múlttal rendelkeznek, vagy jelenleg is versenyeznek gyorsasági szakágban.

A bajnokságban magyar pilótáknak is szurkolhatunk: a hazai autósportélet legsikeresebb formulaautós csapata, a Gender Racing Team például négy versenyzővel áll majd rajthoz. Hefler Róbert, a 2019-es FIA CEZ Formula Renault Kupa és az MNASZ Autós Gyorsasági OB formulaautós bajnoka már két éve nyomja a gázt a Gender Racing színeiben, Szomszéd Lajos Balázs pedig a hazai gyorsasági autósport történetének legfiatalabb formulaautós versenyzőjeként debütált a Gender Racing Team színeiben a tavalyi esztendőben. Rajthoz áll továbbá Volentár Balázs, aki a 2018/19-es szezonban első helyen végzett az FIA Közép Európa Zóna Endurance Bajnokság D5 kategóriájában, és Ficza Ferenc is, aki nyolcszoros magyar bajnok gokartban és túraautóban, és jól ismerhetik a túraautó-világbajnokság rajongói is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik