Tech koronavírus

Két milliárdot dobtak össze a koronavírus elleni küzdelemre, és még jól is jártak vele

A videojáték vásárlásról ritkább jut eszünkbe a jótékonykodás, pedig évek óta működik a Humble Bundle névre keresztelt szolgáltatás, ahol rendre jelentős akciók keretében lehet játékokat vásárolni, sőt néha digitális képregényeket, e-bookokat és mást is. A csavar ott van a dologban, hogy az oldalon elköltött összeg egy része a megvásárolt termékek alkótóinak, míg egy másik része jótékony célokra megy.

Fotó: Humble Bundle

Utóbbi elven módosított a március végén bejelentett Humble Conquer COVID-19 Bundle, aminél a befolyt összeget teljes egészében jótékony célokra fordította az oldal. A vásárlók persze most is kifejezetten jól jártak, hiszen az alig 30 dollár (cirka 10 ezer forint) kicsengetése után 1000 dollár (~320 ezer Ft) feletti értékben jutottak játékokhoz, képregényekhez, digitális könyvekhez és különböző szoftverekhez.

Ezek után nem is meglepő, hogy a március 31. és április 7. közt zajlott, elég nagylelkű akcióhoz 200 ezernél is többen csatlakoztak.

A szolgáltatás mögött álló csapat a múlt héten azt is bejelentette, hogy összesen 6,5 millió dollár, azaz két milliárd forintnyi összeg gyűlt össze, amit olyan szervezetek között oszt szét a Humble Bundle, mint az Orvosok Határok Nélkül, a Direct Relief, a Partners in Health vagy az International Rescue Committe.

Fotó: Humble Bundle

Az összegyűjtött pénzből a felsorolt szervezetek a koronavírus miatt kialakult helyzeten próbálnak enyhíteni: egészségügyi dolgozóknak vásárolnak védőfelszerelést, támogatják belőle a leginkább veszélyeztetett közösségeket, illetve orvosi segítséget nyújtanak belőle a fertőzött pácienseknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik