Tech

Így szerezhet 10 GB ingyen mobilnetet májusra és júniusra a Telekomtól

A Telekom először március elején hirdetett akciót a koronavírus-járvány miatt: 10 GB ingyen adategyenleget kínáltak minden ügyfelüknek, amit április 30-ig lehetett felhasználni. A vállalat tegnap ezt az akciót hosszabbította meg május 31-ig: a Telekom alkalmazásban a jövő hónap végéig igényelhető 10 GB extra adatforgalom, amit az aktiválást követő 30 napban lehet elhasználni.

Az applikációba belépve ki kell választani az előfizetést, aminél aktiválni szeretnénk a 10 GB adatforgalmat, azon belül az aktív szolgáltatásokat jelölő, középen egy + jelet tartalmazó négyzet ikonra kell bökni, majd legörgetni a Bekapcsolható adatszolgáltatások menüponthoz, és azon belül az Egyszeri szolgáltatások opcióra bökni. A megjelenő új felületen ott lesz a 10 GB Díjmentes Extra Net, amit kiválasztva pár percen belül aktiválódik az ingyen mobilnet.

Amennyiben valaki már a mai napon aktiválja ezt a lehetőséget, úgy a következő 30 napra, azaz szinte egész májusra biztosít magának 10 gigabájt ingyen mobilnetet. Érdemes ugyanakkor tudni, hogy aki április 28. és április 30. között él a Telekom akciójával, az május 28. és 30. között, azaz a 30 nap lejártával – a fentebb ecsetelt metódust követve – ismét igényelheti az ingyenes netet, így újabb 30 napra, azaz június jelentős részére ismét megkapja a térítésmentesen kínált adatforgalmat.

Persze azzal is tisztában kell lenni, hogy április 28. és április 30. között csak akkor lehet aktiválni az ingyen kínált adatforgalmat, ha az előző lehetőséggel nem élt az előfizető, vagy mostanra lejárt az első akció aktiválással kezdődő 30 napos felhasználási idő. Amennyiben az első ingyenes 10 GB április 1. után lett aktiválva, úgy a következő lehetőség május 1. után válik elérhetővé, és pont aznap vagy azután fog lejárni, mikor a Telekom megszünteti a jelenlegi akciót.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik