Tech

Egy üzenettől összeomlanak egyes iPhone-ok és iPadek

Időről időre hallani híreket olyan üzenetekről és kódsorokról, amelyek képesek lefagyasztani mobilokat, jellemzően az iPhone-okkal kapcsolatban hallhatunk ilyenekről. Most újabb kombinációra figyeltek fel a felhasználók: az iOS 13/macOS rendszerű eszközöket érintő, idegesítő üzenet Olaszország nemzeti lobogóját, valamint a szindhi nyelvben használt karaktereket tartalmaz.

A felhasználók a Messages appon keresztül terjesztik egymás közt viccből, ami a célszemély számára már nem annyira vicces, ugyanis ha megnyitja a problémás üzenetet, az adott mobiltelefon vagy táblagép teljesen lefagy. A sima újraindítás nem mindig elég, rosszabb esetekben DFU-üzemmódban lehet helyreállítani az eszközt.

A Reddit fórumozói szerint ugyan a Messages az elsődlegesen használt felület a bosszantó üzenet terjesztésére, nem izolált esetről van szó, mert más üzenőappokkal is ugyanezt produkálja a célpont eszköze. Még rosszabb, hogy meg se kell nyitni adott üzenetet, elég ha értesítésben ugrik fel az üzenet tartalma, vagy ha a Twittert görgetve botlunk bele egy ilyen posztba. Az Apple egyelőre még nem kommentálta a hiba létezését, de a MacRumors szerint iOS 13.4.5 második bétája már tartalmazza a javítást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik