Tech

Megvillantotta új telefonját az LG, ami egy új korszak kezdetét is jelenti

Az LG az utóbbi években nem nagyon tudott labdába rúgni a mobilpiacon, a készülékeik nem tudtak a Samsung, az Apple vagy a kínai gyártók által kínált okostelefonok nyomába érni. A dél-koreai cég ugyanakkor nem dobja be a törölközőt, ehelyett átvariálták a termékpalettájukat: a G termékcsalád ment a kukába, most már a V széria jelenti a csúcskategóriát a gyártónál, és emellé érkezik a frissen bejelentett LG Velvet, ami jó eséllyel a megfizethetőbb középkategóriában fog landolni.

A készülékről egyelőre sokat nem tudni,

már ami a hardvert illeti, csupán az biztos, hogy a telefon Snapdragon 765 processzorral kerül majd forgalomba, és kompatibilis lesz az 5G hálózatokkal. A dizájn ugyanakkor már nem kérdéses, hiszen az LG kiadott egy videót, amiben megcsodálható az egészen elegáns Velvet, ami szakít az okostelefonok azon trendjével, hogy hatalmas kamerasziget éktelenkedik a hátlapon. Lencséből ugyan itt sincs hiány, hiszen összesen három került hátulra (plusz egy LED fényforrás), ezek viszont cseppszerű elrendezésben, egymástól külön helyezkednek el, és egyedül a főkamera emelkedik ki a hátlap síkjából.

A letisztult külsejű, egészen elegáns készülék egy egészen új korszakot jelent(het) az LG számára, és mivel a telefon premierje valamikor májusban várható, így szinte biztos, hogy a közeljövőben a külső mellett a beltartalmat és a funkciókat illetően is egyre többet tudunk majd meg róla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik