Tech

Ekkora akkumulátort kaphatott az új iPhone SE

Hosszas pletykaidőszakot követően az Apple szerdán végre leleplezte a mérsékelt árú okostelefonját, az iPhone SE 2020-at, amiből a legolcsóbb modell 180 ezer, míg a legdrágább 240 ezer forintba kerül. A készülék három színben lesz elérhető, és április 17-től akár már elő is rendelhető.

A legfontosabb információkat már mind tudni a készülékről, a cégnek viszont nem szokása közzétenni az akkumulátor pontos kapacitását, valamint a rendszermemória mennyiségét. Persze örökké nem maradnak titokban dolgok: a MacRumors szúrta ki, hogy a China Telecom szolgáltató weboldalára felkerültek a hiányzó specifikációk is. Ugyan biztosat addig nem tudunk meg, amíg valaki szét nem szedi és alaposabban nem tanulmányozza a mobilt, de jelenleg ezek a legvalószínűbbnek tűnő értékek.

Az Apple a bejelentéskor annyit közölt, hogy a második generációs iPhone SE üzemideje az „iPhone 8-hoz hasonló”, akár 13 óra videolejátszást, illetve 40 óra hanglejátszást tesz lehetővé. A China Telecom szerint ez egész pontosan 1821 milliamperórás akkumulátort jelenthet, ami azért is tűnik valószínűnek, mert az iPhone 8-ban is ennyi van.

A portál szerint továbbá 3GB RAM nyugszik a készülékben, ami szintén reális lehet, mivel a jóval drágább iPhone 11-ben 4GB van, míg az iPhone XR-t szintén 3 GB-tal látták el. Azt tekintve, hogy az idei iPhone SE jóval erőteljesebb processzort kapott az XR-nél, de gyengébb kamerát, mint az iPhone 11, a 3GB ésszerűnek tűnik.

Hozzá kell tenni, hogy az Apple valószínűleg nem kívánta olyan erősre tervezni az SE-t, mint a jóval drágább iPhone 11-et, hiszen processzor és tárhely terén már egyébként is egyeznek, a 4GB-os rendszermemória pedig a csúcsmodellek kiváltsága.

(Kiemelt kép: Apple)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik