Tech

Látványos frissítéssel jöhet az idei csúcs-iPhone

A Bloombergnek árulkodó közeli források szerint az idén ősszel érkező, egyelőre iPhone 12 néven emlegetett új iPhone dizájnja jelentős frissítést kap: nagyban merít elemeket a legutóbbi iPad Próból, mivel lekerekített sarkakkal és rendkívül lapos kijelzővel érkezhet, amivel némileg hasonlít az iPhone 4 és iPhone 5 modellekre is. A frissített külsőn túl a másik nagy újdonság az 5G-támogatás, valamint a LiDAR 3D érzékelő, amivel az iPad Prót is felszerelték. A LiDAR lényegében egy lézer alapú távérzékelés rendszer, ami lézersugár segítségével feltérképezi 3D-ben a szobát, így a különféle kiterjesztettvalóság-appokhoz hasznos.

Az őszi bejelentésen négy modellt is bemutathat az Apple, de kérdéses, hogy melyik milyen fejlesztéseket kínál, vélhetően a csúcskategóriás iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max idei megfelelői mindegyikkel rendelkezni fognak. Legalább egy modell (feltételezhetően a legnagyobb, Pro Max variáns frissítése) jóval nagyobb lesz, mint 6,5 hüvelyk.

A megjelenéssel kapcsolatban az elmúlt hetekben több híresztelés is szárnyra kapott. A  FrontPageTech még arról írt, hogy a szeptemberi bemutató inkább októberben, vagy novemberben esélyes, mivel az Apple nem utazhat Kínába, így a készülék tesztelési munkái lassulnak. A Business Insider is hasonló információval szolgált, a lap forrásai arról beszéltek, hogy az Apple elsősorban azért aggódik, hogy a járvány miatt jelentősebben kisebb lesz a kereslet az első 5G-s iPhone-ra.

A Bloombergnek legutóbb nyilatkozó források szerint viszont ezeket a pletykákat nem kell készpénznek venni, jó esély van arra is, hogy az Apple ragaszkodik eredeti tervéhez, és ősszel mutatja meg az eddig iPhone 12 néven emlegetett csúcsmodellt, aminek a tömeggyártása nyárig nem kezdődik el. A Business Insider legutóbb azt írta, hogy az Apple májusban hoz végleges döntést a dátummal kapcsolatban.

Lehet, hogy mégsem késik az idei csúcs-iPhone
Korábbi pletykákkal ellenben előfordulhat, hogy ősszel lesz az iPhone 12 bemutatója.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik