Tech koronavírus

Hiánypótló kurzust indítottak a 3D-nyomtatással foglalkozó magyarok

A koronavírus elleni harc világszerte jelentős erőket mozgatott meg, 3D-nyomtatással foglalkozó csoportok alakultak, hogy orvosi eszközöket, alkatrészeket, védőfelszereléseket gyártsanak a kórházaknak. A technológia a járvány elleni küzdelemben is megmutatja erejét, emellett hazánkban is egyre növekszik az igény a 3D-nyomtatásra.

Erre reagálva a magyar CraftUnique április 6-tól ingyenes, bárki számára elérhető online tanórákat indít, hogy a felhasználók a 3D-nyomtatással kapcsolatos ismereteket szerezhessenek. A kezdeményezés hiánypótló, mivel eddig nem voltak magyar nyelven ilyen oktatási anyagok.

A vállalat április 6-án induló webináriumában Kolozs Levente mérnök, informatika tanár mutatja be a 3D-nyomtatót, a kezdeti lépéseket, illetve magát a tervezést és nyomtatást is. 6-8 héten át, heti 1 alkalommal készülnek tartalmak a CraftUnique YouTube csatornájára, így bármikor meg lehet őket tekinteni, bármilyen előzetes regisztráció nélkül.

A CraftUnique célja abban segíteni. hogy a diákok és tanárok felfedezzék, a 3D-nyomtatás milyen széles körben felhasználható az iskolákban, legyen az akár általános, középiskola, szakképzési centrum, vagy éppen egyetem, alapszinten elsajátíthassa bárki a nyomtatáshoz szükséges tervezési folyamatot.

A cég aktívan segít a koronavírus elleni küzdelemben is. Az elmúlt hetek során több száz arcvédő pajzsot nyomtatott, melyeket a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézetnek, illetve a Magyarországi Sürgősségi Ellátásért és Mentésért Alapítványnak adományoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik