Tech koronavírus

A Facebook változtat tervein a koronavírus miatt

A fizikai távolságtartást gyakorló emberek megváltozott fogyasztási szokásai az online szolgáltatások számain is érződnek. Érthető mód nagyot nőtt az online játszható videojátékok, streaming platformok és pornóoldalak népszerűsége, de a közösségi médiában is másként alakulnak a statisztikák a járvány előtti állapothoz képest.

A Facebook közlése szerint a koronavírus számlájára írható, hogy rendkívül nagyot nőtt a közösségi oldalon a videók nézettsége, januárról márciusra 50 százalékkal több amerikai nézett élő Facebook-videót – igaz, pontos számot nem közöltek. A Facebook Live-on keresztül eddig több mint 8,5 millió közvetítést indítottak.

A cég a továbbiakban még elérhetőbbé szeretné tenni a videókat, ennek érdekében a jövőben azok számára is lejátszhatóvá válnak, akiknek nincs Facebook-profiljuk. Továbbá lehetőség nyílik úgy elindítani a videókat, hogy csak a hangsáv játszódjon le, ezzel kímélve a gyengébb internetkapcsolattal rendelkezőket.

Fidji Simo, a Facebook appért felelős vezető elmondása szerint a termékfejlesztési munkáikat annak függvényében módosítják, hogyan változnak a felhasználók szokásai a járvány alatt. A jövőre nézve ezért átalakítják a tervezett fejlesztések ütemtervét. Az utóbbi időben érthető mód előtérbe kerültek az élő közvetítések, a csoportok és a hírfogyasztás, szemben az olyan funkciókkal, amik fizikai kapcsolattartáshoz fűződnek, például az Események, vagy a Marketplace piactér.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik