Tech koronavírus

Az emberiséget kell megmenteni a járványszimulátor új módjában

Január végén hihetetlenül nagyot ugrott egyes járványokról és háborúkról szóló stratégiai játékok népszerűsége a felhasználók körében, miután terjedni kezdett az új koronavírus, a legtöbben a brit Ndemic Creations stúdió által fejlesztett Plague Inc. és Rebel Inc. játékokkal ütik el az időt. A Plague Inc.-ben a játékosok egy kórokozót nevelgethetnek az emberiség leigázására, ez a szoftver hamar csúcsokat kezdett döngetni a fizetős játékok kategóriájában.

Többek szerint is nagy a valószínűsége, hogy a világvége ötletével játszadozó szoftverek a koronavírus miatt kerültek az érdeklődés középpontjába. Ezt nem leplezik a Weibo közösségi oldal fórumozói sem, a hozzászólások tanulsága alapján az az egyszerű magyarázat, hogy a félelemtől úgy a legegyszerűbb megszabadulni, ha az ember szembenéz vele, akár játékos formában.

A valós életbeli történésekre reagálva a fejlesztők bejelentették, hogy a jövőben egy olyan móddal bővítik a szoftvert, amiben nem az emberiség elpusztítása, ellenben inkább a megmentése, valamint a járvány megszüntetése lesz a cél. Persze érdemes megjegyezni, hogy a játék nem tükrözi hűen azt, hogyan terjed egy vírus a való világban, de a készítők igyekeztek minél inkább közelíteni a realitáshoz, ezért az egészségügyi világszervezet (WHO) segítségét is kérték a munkálatok során.

Egyelőre még nem tudni, hogy mikor lesz játszható állapotban a járvány megfékezését lehetővé tevő játékmód, azon még aktívan dolgoznak. A cég emellett 250 ezer dollárt adományozott az egészségügyi szervezeteknek a koronavírus elleni harchoz.

(Kiemelt kép: Ndemic Creations)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik