Tech

Koronavírus: az ELMŰ halasztja az áramszünettel járó munkák többségét

Kedd délután írtunk róla, hogy az ELMŰ a következő két hétre esetlegesen áramszünettel járó karbantartási munkákat tervez. Estére viszont frissítették weboldalukat, valamint közleményben tudatták, hogy az áramszünetekkel járó munkák többségét elhalasztják, a beavatkozásokat a minimálisan szükséges mértékre csökkentik, miután az elmúlt napokban egyesével vizsgálták felül a korábban tervezett hálózati beavatkozásokat.

A munkálatokat még a koronavírus-járvány előtt hirdették meg, de a veszélyhelyzetre tekintettel átszervezik az időpontokat az ügyfelek kényelme érdekében.

A szakemberek arra törekszenek, hogy minél kevesebb, csak a valóban feltétlenül szükséges beavatkozást végezzék el, hiszen a jelenlegi helyzetben sokan vannak most otthon. Éppen emiatt azonban az áramellátás biztonságának folyamatos garantálása is kiemelten fontos számunkra. Minden esetben egyedileg vizsgáljuk meg, hogy ellátásbiztonsági szempontból jelent-e kockázatot a halasztás, a tervezett üzemszünet kiket érintene (például hatással lenne-e gyógyszertár vagy élelmiszerbolt működésére) és mennyi az ellátás nélkül elfogadható időtartam a nem halasztható esetekben.

Az ELMŰ Hálózati Kft. emellett további intézkedésig elhalasztott minden gyengeáramú rendszerfejlesztéshez szükséges beavatkozást és nagy számú rekonstrukciót. Az ilyen jellegű munkálatokat csak azokban az esetekben végzik el a szakemberek, amikor a tervezett karbantartás rövid távon nagyobb kiterjedésű üzemzavart előz meg (ilyen például egy autóbalesetben megsérült oszlop cseréje). Ekkor is figyel a vállalat arra, hogy a lehető leggyorsabban elvégezze a javítást hogy minél előbb vissza lehessen kapcsolni az áramot” – írja honlapján a szolgáltató.

Az érintett területeken élő ügyfeleket közvetlenül értesítik ki többek között szórólapokon és plakátokon.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik