Tech koronavírus

Mint a posztapokaliptikus filmekben: videókon a kiürült amerikai nagyvárosok

Az új koronavírus terjedésének egyik legnagyobb gátja, ha az emberek nem járnak össze, se a szabadidejükben, se a munkájuk során, és egyre több helyen hoznak olyan szabályokat, hogy a lakók csak a legszükségesebb esetben hagyhatják el a lakóhelyeiket.

Ez értelemszerűen a városok „kiürülésével” jár, ami rengeteg esetben olyan látványt eredményez, amihez foghatót korábban csak posztapokaliptikus filmekben tapasztalhattunk. Hatványozottan igaz ez a mindig nyüzsgő amerikai nagyvárásokra, ahonnan sorra érkeznek a látványos drónfelvételek a kiürült utcákról.

A fenti felvételen például Los Angeles látható, ami egy több tízmilliós metropolisz, a turisták egyik kedvenc célpontja, most ebből mégsem látszik semmi. Különösen érdekes a videó elején látható Hollywood Boulevard, ahol egy teljesen átlagos napon nemcsak a sztárok csillagjaira vadászó tirusták nyüzsögnek, de az ide érkezőktől bevételt remélő zenészek és mindenféle sztárnak és szuperhősnek beöltözött helyiek is, akikkel fotókat lehet készíteni. De nemcsak Hollywood ürült ki, hanem New York, Las Vegas és más városok is. Az alábbi listából lehet szemezgetni a nem mindennapi felvételekért:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik