Tech koronavírus

A Facebook is korlátozza a videók minőségét a koronavírus miatt

Az Európai Unió múlt héten arra kérte az internetes tartalomszolgáltatókat, hogy csökkentsék a szolgáltatásaikon folyó adatmennyiséget a szélessávú internethálózatok terheltsége miatt. Ennek eredményeként a Netflix és a YouTube is úgy döntött, hogy egy hónapig korlátozzák a streamelt videók minőségét.

A Facebook bejelentette, hogy ők is eleget tesznek a kérésnek, és átmenetileg visszavágják szolgáltatásaikban a videók minőségét, beleértve a közösségi oldalukat, valamint az Instagramot, hogy ezzel terhet vegyenek le a globális hálózatokról. A cég az Engadget portálnak elmondta, hogy mivel Európában tavaly nyáron 288 millió aktív napi felhasználója volt együtt a Facebooknak és az Instagramnak, így érezhető lesz a változás.

Ahogy a koronavírus-járvány szorítja vissza otthonaikba az embereket, úgy válik egyre fontosabbá a megbízható internetkapcsolat. Nem csak az iskolásoknak kell digitális távoktatás keretében elsajátítaniuk a tananyagot, de aki teheti, home office-ból dolgozik, videókonferenciákon keresztül tárgyal. És azokról még nem is beszéltünk, akik a felszabaduló időben olyan netes szolgáltatásokat vesznek igénybe, mint a különféle sorozatos streaming-szolgáltatások vagy videójátékok. Ennek eredményeként a szolgáltatók azt tapasztalják, hogy az eddig megszokott csúcsidők is másként alakulnak, most már reggel és kora délután is nagyobb a terhelés, mint általában.

Korlátozások jönnek a Netflixen és a YouTube-on
Muszáj csökkenteni az adatforgalmat, visszavágják a videók minőségét.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik