Tech

Ajándék Half-Life: Alyx jár minden Vivei Cosmos Elite VR headset mellé

A HTC bejelentette, hogy a VIVE Cosmos Elite virtuális valóság kiegészítő mellé minden vásárló megkapja a Valve által fejlesztett, kizárólag VR-ban játszható Half-Life: Alyx videojátékot.

A programot már a kezdetektől fogva a virtuális valóságra tervezték, de a játék magán viseli a Half-Life-széria összes védjegyét: a világ felfedezését, izgalmas rejtvényeket, belső nézetes küzdelmeket és szövevényes cselekményt, a Half-Life univerzum ikonikus karaktereivel megspékelve. A Vive Cosmos Elite vásárlói az eszköz dobozában találnak egy kódot, amivel március 23-tól aktiválhatóvá válik a játék.

A VIVE Cosmos egy PC-alapú virtuális valóság rendszer, 2880 x 1700 pixeles kombinált felbontású látvánnyal, a Vive Cosmos Elite pedig gyárilag beépített External Tracking Faceplate modullal, két SteamVR 1.0 bázisállomással és két Vive kontroller kerül forgalomba. Az External Tracking Faceplate modul egyaránt használható az 1.0 és a 2.0 bázisállomásokkal, valamint az eredeti Vive vagy a Vive Pro kontrollerekkel is, ráadásul egyszerűen kicserélhető a Vive Cosmos eredeti, gyári csomagjában található inside-out tracking-re képes moduljával.

Fotó: HTC Vive

A külön beszerezhető Ligthhouse bázisállomás használatával a Cosmos Elite felhasználók számára elérhetővé válik a StreamVR tracking, és mindez kiegészíthető olyan tartozékokkal, mint a Vive vezeték nélküli adapter, ami a kötetlen VR élményt biztosítéka, vagy például a Vive Tracker, amely korábban még nem tapasztalt szabadságot ad a VR vezérlés terén.

Mindez persze nem olcsó mulatság, hiszen a Vive Cosmos Elite csomag hazánkban 355 000 forintért lesz beszerezhető, és az említett kiegészítők még nincsenek benne ebben az árban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik