Tech koronavírus

A koronavírus miatt máskor nézünk pornót is

A világ egyik legnagyobb pornóoldala, a Pornhub múlt hét csütörtökön bejelentette, hogy sajátos módon próbál meg segíteni a sötét időket megélő Olaszországnak. Az oldal úgy döntött, hogy az olasz felhasználók ingyen használhatják a Pornhub prémium szolgáltatásait, vagyis olyan videókat érhetnek el, amiket a sima felhasználók nem. Az egyre több karanténba vonuló netező miatt szinte biztosra vehető volt, hogy a felnőttfilmes oldalak látogatottsága is jelentőset ugrik a felszabaduló idő és a növekvő stressz hatására, erről árulkodnak a PornHub által közzétett statisztikák is.

A koronavírussal kapcsolatos kulcsszavakra először január 25-én kerestek rá a platformon, ami azóta folyamatosan nő. A március 12-én közzétett számok előtti 30 napban több mint 6,8 millió keresést futtattak le az oldal látogatói. Március ötödikén mérték a legkiugróbb számot, méghozzá 1,5 milliót.

A látogatottság értelemszerűen nőtt. Amit érdekesebbnek tartanak az üzemeltetők, hogy az is megváltozott, milyen időpontokban váltak a megszokottnál aktívabbá az emberek. Március 11-én világszerte 5,7 százalékkal nagyobb volt a forgalom, mint egy átlagos szerdán. A koronavírusos időkben hajnal kettőkor 11 százalékkal nagyobb a látogatottság, mint általában, a reggel nyolcas látogatói számok pedig 9 százalékot estek.  A PornHub szerint egyébként a reggel nyolc az egyik legnépszerűbb időszak a felületen, de mostanában vélhetően az emberek tovább alszanak, hogy sokaknak nem kell besietni az irodába, és tovább is vannak fenn éjszaka. Továbbá nyolc százalékkal több a látogató este 7-kor, mint általában, délután négykor pedig 6 százalékkal kevesebb.

Forrás: PornHub

Az oldal országonkénti lebontást is közzétett arról, mennyivel nőtt a látogatók száma. A sort vezetik az olasz felhasználók 13,8 százalékkal, őket követi Belgium 12,4 százalékkal, majd Hollandia 10, 9 százalékkal. A magyar felhasználók részéről ekkor még nem volt mérhető jelentős ugrás, ami érthető annak fényében, hogy sokan csak ezen a héten vonulnak el a lakásokba. További statisztikákat a PornHub oldalán olvashat.

A Pornhub az ingyen pornó emellett pénzzel is segítette az olaszokat: az ingyenes pornó mellé felajánlanak egy összeget is, amit az egészségügy fejlesztésére és a járvány megfékezésére fordíthatnak majd.

A koronavírus egyébként érdekes dolgokat hoz ki az emberekből. Nem kellett sokat várni, hogy a legnagyobb pornóoldalakon is megjelenjenek a COVID-19 tematikájú alkotások, amikben a filmeken maszkos, vegyvédelmi ruhás, esetleg orvosi köpenyes emberek szexelnek egymással. Egy pornósztár szerint az emberek egyrészt az újdonság ereje miatt keresnek ilyen filmekre, másrészt sokan úgy lehetnek vele, mint a mindentől rettegő emberek, akik közben horrorfilmeket néznek: olyan dolgok érdeklik, amik megmozgatják a fantáziáját.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik