Tech

A Huawei P40 legdurvább verzióján már öt hátlapi kamera lesz

A Huawei hivatalosan március 26-án mutatja be a legújabb csúcstelefonjait, a P40 széria tagjait, és a pletykák arról szólnak, hogy a Samsung példáját követve nemcsak P40 és P40 Pro lesz, de a kínai gyártó előáll egy, a Galaxy S20 Ultrához hasonló brutális mobillal, ami P40 Premium néven kerülhet forgalomba. Bárhogy is legyen, a legfrissebb szivárgások szerint biztos lesz egy olyan készülék a termékcsaládban, amire 5 hátlapi kamera kerül, és a készülékről már abszolút hitelesnek látszó képek is napvilágot láttak.

A bennfentesek ráadásul már azt is tudni vélik, hogy pontosan milyen egységek lesznek a hátlapon. Amennyiben az információk hitelesek, a főkamera 52 megapixeles lesz, ehhez társul majd egy 40 megapixeles ultraszéles modul, illetve két további zoomlencse (3x-os és 10x optikai nagyítással, utóbbi a P30 Próhoz hasonló periszkópos megoldással), az ötödik variáns pedig egy 3D ToF szenzor lesz. Mindezt persze még nem szabad készpénznek venni, de alig több, mint két hét múlva mindenre fény derül.

Huawei P40 Lite: remek telefon, jó áron, de van egy komoly bökkenő
A gond az alkalmazásokkal van, hiszen hiába kapunk Android operációs rendszert, a telefonról hiányoznak a Google szolgáltatások és a Play áruház is.

A P40 család első tagjáról viszont már mindent tudni, mi is teszteltük a P40 Lite modellt, ami hardver szempontjából egy tökéletes alsó középkategóriás készülék, de hatalmas hátrány, hogy az Egyesült Államok szankciói miatt már erre a mobilra sem kerülhettek fel a Google alkalmazásai és szolgáltatásai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik