Tech

Egyre többen veszik a hordozható okoskütyüket

A Honor a Canalys piackutató céggel készített kutatásában az okoseszközök használatát és az ezekből felépülő ökoszisztémák adaptációját elemezte, melynek eredményei alátámasztják a hordozható, intelligens eszközök iránti igény növekedését – írja a cég közleményében.

A jelentés előrejelzése alapján 2023-ra a leszállított okoseszközök száma világszinten meghaladja a 3 milliárd darabot, ideértve az okostelefonokat, a számítógépeket, a táblagépeket, a viselhető karkötőket, az okoshangszórókat és fülhallgatókat. Az európai piac a 2023-ra várható 500 millió darabos szállítással a teljes mennyiség 17 százalékát veszi fel, ezzel Kína és az Egyesült Államok után a harmadik legnagyobb szereplő.

A várakozások szerint 2020 és 2023 között átlagosan évente 3,5 százalékkal nő az európai okoseszköz-piac. A leggyorsabb növekedés az okoshangszórók (10,9%) és okosfülhallgatók piacán várható (9,2%).

Forrás: Honor

Közép- és Kelet Európára nézve az okostelefonok piacán 3 százalékos éves növekedés várható 2020-tól, ami így 2023-ra eléri a 91 millió leszállított darabot. Ezek közül kiemelkedik az okos fülhallgató, minden leszállított 100 darab okostelefonra 36 darab fülhallgató jut.

A növekedés várhatóan abból ered majd, hogy a felhasználók a telefonvásárláskor kapott fülhallgatóikat vezeték nélküli termékre cserélik a jobb hangminőség és a kényelem érdekében.

A Honor ezekre az igényekre reagálva hamarosan hazánkban is bevezeti újabb vezeték nélküli fülhallgatóját, a Honor Magic Earbuds-t.

A felhasználói szokások felmérése során olyan kérdésekre keresték a választ, mint hogy hány eszközt használnak egyidejűleg a felhasználók, illetve milyen feladatokat végeznek tipikusan egy adott eszközön. A mindennapok során a legfontosabb okoseszköznek az okostelefon bizonyult, a legkevésbé fontosnak pedig az okoshangszóró. A vezeték nélküli fülhallgatók, az okosórák és az okoskarkötők is megelőzik a táblagépeket a megkérdezettek fontossági sorrendjében.

A válaszadók 41 százalékánál egynél több okoseszköz van munka közben vagy útközben. Ez a szám 68 százalékra nő az otthoni tartózkodás esetén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!