Tech koronavírus

A Google és az Apple is bekeményít a koronavírus miatt

A Google és az Apple is lépéseket tesz a koronavírusról dezinformációt terjesztő appok ellen, mindkét cég digitális áruházában elkezdik korlátozni az ilyen típusú szoftvereket. Az Apple tájékoztatása szerint minden olyan, a járvánnyal kapcsolatos mobilszoftvert eltávolítanak, amik nem egészségügyi, vagy kormányzati szervek tettek közzé. A Google másként közelíti meg a dolgot, ők egyszerűen letiltották a keresőben a koronavírus kulcsszót, nem listáz rá találatokat a Play áruház.

Az Apple App Store-ban a „COVID 19” és a „virus tracker” kulcsszavakra jelenleg a Healthlynked stúdió és a WHO által fejlesztett alkalmazás az első találat, ami egy élőtérkép a fertőzöttek nyomon követésére. A Google Play egy dedikált weboldalt indított a koronavírusról való tájékozódáshoz, ahol megbízható alkalmazásokat ajánl a felhasználóknak.

A techcégek számára folyamatosan nehézséget okoznak a vírussal kapcsolatos álhírek és összeesküvés-elméletek. A Facebook és a Twitter proaktívan próbál tenni ez ellen, előbbi platformon a hirdetéseket is elkezdték szigorúbban fogni. Nem csak a gyógyszerek és vakcinák, de az állítólag száz százalékos védelmet nyújtó kellékek, például arcmaszkok hirdetése sem megengedett. Az intézkedés nem csak a fizetett bejegyzésekre vonatkozik, hanem a Marketplace piactéren közzétett termékekre is.

A Facebook is bekeményít a koronavírusos sületlenségekkel szemben
Szigorodnak a szabályok a hirdetések terén.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik