Tech

Jelezni fog az Android, ha rosszul rakta fel tölteni a telefont

A Google márciusban elindította a soron következő Android operációs rendszer, az Android 11 fejlesztői preview programját (csak Pixel mobilokon), így lassan elkezdenek szállingózni a pletykák arról, mire lesz képes a legújabb mobilszoftver. A 9to5google már ki is szúrt egy új fejlesztést, aminek köszönhetően a felhasználó magabiztosabban töltheti vezeték nélküli technológiával az eszközét.

Forrás: Reddit (@jotafett)

Egy redditező hívta fel a portál figyelmét arra, hogy az általa használt Pixel 4 mobil értesítést küldött neki olyan esetekben, amikor nem megfelelően helyezte fel a készüléket a töltőpadra. A figyelmeztetés a lezárt kijelzőn bukkant fel, és arra kérte a tulajdonost, hogy igazítsa meg a mobilt.

Egyelőre még keveset tudni a funkcióról, kérdéses, hogy a Pixel mobilokon kívül más modellek is megkapják-e majd végül. Továbbá arról sincsenek információk, hogy pontosan miként is működik a technológia, de vélhetően arról van szó, hogy az eszköz figyeli, mekkora töltést vesz fel, és ha ez nem elegendő, akkor a felhasználó tudtára is adja.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik