Tech

Készüljön: változik a Facebook Messenger

A Facebook három éve még nagy reményeket fűzött a chatbotokhoz, de úgy tűnik, hogy ennek az optimista korszaknak vége. A TechCrunch szúrta ki, hogy a napokban átalakul a Messenger mobilapp kezelőfelülete, és a robotok a játékokkal (és velük a vállalkozásokkal) együtt háttérbe szorulnak: az alkalmazás alsó részén található Felfedezés fül teljesen eltűnik, és már csak két fő ikon marad, a Chatek és az Emberek. Utóbbi alá csoportosulnak a Történetek és az Elérhető partnerek.

Ezzel a lépéssel a 24 óra után eltűnő sztorik nagyobb szerepet kapnak az appban, nem véletlenül: a Facebook szeretné előretolni a formátumban elhelyezett reklámokat, amik új bevételi csatornát jelentenek. Tehát a jövőben ha az Emberekre bökünk az appban, alapból a sztorik listáját látjuk, innen tudunk átváltani az elérhető beszélgetőpartnerek listájára. A változtatással a közösségi óriás vélhetően azt szeretné elérni, hogy a felhasználók több sztorit készítsenek és osszanak meg az ismerőseikkel.

A változás az elkövetkező napok során válik láthatóvá világszerte mindenkinél, így a magyar felhasználók is felfigyelhetnek rá.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik