Tech

Ez a világ első szénszálas okostelefonja

Napjaink okostelefonjai jellemzően polikarbonát műanyagból, üvegből, fémből készülnek, de egyes cégek ilyen téren kísérletezőbben állnak hozzá a dologhoz, és próbálkoznak kerámia, vagy éppen szénszál felhasználásával a készüléktest kialakításakor.

A német Carbon Mobile nemrég bejelentette a világ első szénszálból készült okostelefonját, a Carbon 1 Mark II-t, amit az úgynevezett HyRECM (Hybrid Radio Enabled Composite Materials) technológiával gyártanak. Ennek eredményeként olyan szénszálas kompozit anyagot sikerül előállítani, ami átengedi a rádiójeleket is.

Az előlapon egy 6,01 hüvelykes AMOLED kijelző található Gorilla Glass 6 üvegborítással, ami mindössze 0,4 milliméter vékony. A mobil belsejébe a MediaTek Helio P90 lapkakészlete került 8 GB RAM és 128GB belső tárhely társaságában. A hátlapon egy 16 megapixeles kamera, az előlapon pedig egy 20 megapixeles kamera található.

Forrás: Carbon Mobile

A Carbon 1 Mark II mindössze 125 grammot nyom és 6,3 milliméter vékony, ezzel pedig nem csak az első szénszálas mobil címet birtokolja, de egyben ez a jelenlegi legvékonyabb és legkönnyebb eszköz a piacon. Az ujjlenyomat-olvasó a mobil oldalsó keretén fekszik, a bekapcsoló gomb alatt. Egy 3040 milliamperórás telep látja el energiával, ami támogatja a 18W-os gyorstöltést.

Főleg az anyaghasználat és a dizájnos külső indokolhatja a 800 eurós (kb. 250 ezer forint) árcímkét, ennyiért rendelhető korlátozott darabszámban a gyártó weboldaláról, mindössze 2000 darab érhető el belőle. Az előrendelőknek júniustól kezdik el szállítani a csomagokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik