Tech

Ezt a mobilt vették legtöbben 2019-ben

Az Omida piackutató cég adatai szerint a 2019-es év legkelendőbb okostelefonja az iPhone XR volt, amit a cég még 2018-ban dobott piacra, hogy egy olcsóbb almás mobillal bővítse portfólióját. A megjelenés évében 23,1 millió darabot sikerült belőle értékesíteni. 2019-ben ez az impozáns szám megduplázódott – 46,3 millióra nőtt, ami 9 millióval több, mint amennyi a top lista második helyére került iPhone 11-ből fogyott. Remekelt még eladások tekintetében az iPhone 11 Pro Max és az iPhone 11 Pro is – előbbi hatodik, utóbbi kilencedik helyezést ért el.

„Az Apple rendszerint az első és második pozíciókat birtokolja a globális okostelefon-piac szállítási számainak ranglistáján, már több mint öt éve őrzi domináns pozícióját” – mondta el az eredményekkel kapcsolatban Jusy Hong, az Omdia elemzési igazgatója.

A cupertinói cég legnagyobb konkurensének számító  Samsung portfóliójával kapcsolatban kiemelte, hogy sokkal szélesebb a kínálatuk a különféle árkategóriák tekintében, így a megosztottság miatt nehezebben kerül fel kimondottan egy modelljük olyan impozáns számokkal a listára, mint az Apple aktuális készülékei.

A középkategóriás Samsung Galaxy A10 (30,3 millió szállított darabbal), a Galaxy A50 (24,2 millió szállított darab), és a Galaxy A20 (23,1 millió szállított darab) mind felkerült a legjobban fogyó tíz mobil közé, míg a Samsung Galaxy S10 csúcsmodell nem. Ebből a Galaxy A10 a harmadik helyet foglalta el.

A Samsung és az Apple mellé egyedül a Xiaominak sikerült beférkőzni a Redmi Note 7-tel a nyolcadik helyre, köszönhetően rendkívül erős helyzetének az indiai piacon.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik