Tech

Valakinél már szét is jött a hajlítható Motorola kijelzője

A tavaly bemutatott hajlítható okostelefonok közül az egyik a Motorola Razr 2019, ami a legendás kipattintható telefon modern változata. A különleges eszközt idén már mi is kézbe vehettük, sőt az Egyesült Államokban már meg is lehet vásárolni. Ugyan ezek a modellek elképesztően menők, de borsos árúak is, és egyelőre azt sem tudni, hogy tényleg úgy bírják-e a gyűrődést, ahogy a gyártók állítják.

Egy év alatt használhatatlanná válhat a hajlítható kijelzős Motorola Razr
A méregdrága mobil nem szerepelt túl jól a CNET tesztjén.

A CNET nemrég teszt alá vetette az eszközt, a szerzők a mobilt betették egy speciális hajtogató masinába, hogy kiderüljön, pontosan meddig bírja a folyamatos nyitogatást. Az eredmény nem volt túl bíztató, 27 000 környékén teljesen megadta magát a zsanér, és ez alapján a telefon – elméletileg – mindössze egy évig bírja a gyűrődést. A Lenovo hamar reagált is a felvételre: a cég szerint a használt gép nem alkalmas arra, hogy hitelesen felmérjék vele a telefon strapabírását, ugyanis felesleges erőt fejt ki a zsanérra, és nem is tudja úgy kinyitni és becsukni a hajlítható kijelzős készüléket, ahogy azt kellene.

Az Input techportál szerzője, Raymond Wong szintén kellemetlen tapasztalatokra tett szert az egyik Razr használata közben. Állítása szerint csak kevesebb, mint egy hete van nála a mobil, de már látható nyomai vannak a használatnak. Arra lett ugyanis figyelmes, hogy a hajlítást lehetővé tevő zsanér résztől elkezdett leválni a panel műanyagból készült borítása, így egy buborék keletkezett az OLED-kijelző és a ráhelyezett védőréteg közt.

A buborék nemcsak, hogy nem esztétikus, az érintőkijelző rendeltetésszerű működését is akadályozza. Wong beszámolója alapján a kijelző közepe már nem annyira reszponzív, mint korábban. Egyelőre kérdéses, mitől alakult ki a furcsa jelenség, mert a szerző állítása szerint ő még csak le sem ejtette a mobilt, illetve víz, vagy más folyadék sem érintette a felületét.

Egyedül arra gyanakszik, hogy talán a kültéri hidegben átfagyott mobilt rögtön használni kezdte, miután fűtött szobába ment, de ez sem egyértelmű magyarázat, csak ötlet. A Motorola egyelőre még nem válaszolt a portál kérdéseire a kellemetlen felpúposodással kapcsolatban.

Fotó: Raymond Wong / Input
Kezünkben a hajlítható kijelzős Motorola Razr, aminél nem létezik menőbb telefon
Végre kézbe vehettük a különleges készüléket, és azonnal szerelembe estünk.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik