Tech

A Samsung új csúcsmobilján van a legjobb kijelző

A Samsung nemrég rántotta le a leplet a Galaxy S20-szériáról, aminek tagjait az elsők között próbálhattuk ki Münchenben. Az első tesztek is azt bizonyítják, hogy a dél-koreaiaknak több téren is sikerült magasra tenni a lécet: a kijelzőket laboratóriumi körülmények közt vizsgáló DisplayMate szerint a Galaxy S20 Ultra jelenleg a legjobb kijelzővel felszerelt készülék a piacon.

A független szervezet 12 különféle teszt alá vetette a csúcsmobil paneljét, ami kimagaslóan teljesített többek közt kontraszt, magas fényerő, és alacsony fényvisszaverődés terén – közel tökéletesnek nevezhető. A spektroradiométerrel végzett vizsgálatok szerint a csúcsmobilnak kimagasló a színhelyessége, szinte végtelen a kontraszt, tökéletes feketét jelenít meg.

A Samsung nem viccel: a Galaxy S20 Ultra olyat tud, amit más mobil nem
A Samsung bemutatta a Galaxy S20-széria modelljeit, amiket még a hivatalos leleplezés előtt ki is próbálhattunk.

Fényerő terén 823-1342 nitet mértek, ami azt jelenti, így nagyon erős fényben is jól olvasható a tartalom. Összehasonlításként: az iPhone 11 770-905 nit, míg a OnePlus 7 Pro 583-813 nit közötti értéket kapott. A panelen mindössze 5,4 százalékos visszatükröződés tapasztalható, ami azt jelenti, hogy bizonyos fényviszonyok közt csak minimálisan tükröződik a felhasználó arca a kijelzőn, a tartalom megjelenítése erősebb.

A DisplayMate szerint az igazán lenyűgöző az eredményekkel kapcsolatban, hogy a Samsung évről-évre képes egyre jobbá tenni OLED-kijelzőit, mióta 2010-ben útjára indította a Galaxy-szériát.

Samsung Galaxy S20 Ultra kijelző adatai:

  • Méret: 6,9 hüvelyk
  • Típus: Flexible OLED
  • Felbontás: 3,200 x 1,440 pixel (3K Quad HD+)
  • Pixelsűrűség: 510ppi
  • Képarány: 20:9
  • Képfrissítés: 120Hz

Ajánlott videó

Olvasói sztorik