Tech

Pánikgombot kap a Tinder

A Tinder fejlesztői bejelentették, hogy a randizók biztonsága miatt az appba bekerül egy pánikgomb is. A Noonlight nevű cég által működtetett funkció lényege, hogy az alkalmazáson keresztül a gomb megnyomásával a felhasználó riaszthatja a segélyhívókat, ha veszélyben érezné magát partnerével egy találkozón. Persze ehhez még a randi előtt meg kell adnia olyan adatokat, hogy pontosan hol és mikor lesz a találkozó.

Forrás: Tinder

A téves riasztások elkerülése érdekében a gomb megnyomása után a rendszer egy kód beírását kéri, amennyiben ez nem történik meg, a felhasználóval szöveges üzenetben próbálják felvenni a kapcsolatot. Amennyiben erre sem érkezik megerősítés, a diszpécser telefonon is felhívja az illetőt, végső esetben a Noonlight segítséget küld a helyszínre. Az egyébként ingyenes funkció bekapcsolásakor egyben egy kitűző is megjelenik a felhasználó profilján, ami egyértelművé teszi mások számára, hogy él a pánikgomb adta védelemmel.

Az újítás egyelőre csak az amerikai felhasználók számára lesz elérhető január végétől, még nem tudni, hogy más országokba megérkezik-e.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik