Tech

Végre itthon is tölthető az ÉletMentő alkalmazás

Itthon is elérhetővé vált a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat új, ÉletMentő nevű appja.

Az alkalmazás gyorsabbá és hatékonyabbá teheti a segélyhívás, pontos helymeghatározást tesz lehetővé, és megjeleníti a mentők számára az előre feltöltött egészségügyi adatokat.

Emellett tartalmazza a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertár, kórház és defibrillátor helyét, illetve része egy elsősegélynyújtó kisokos is. Az ÉletMentő applikáció hívásai ugyanúgy klasszikus segélyhívások, de már a hívás fogadásakor láthatóvá válik a monitoron egy digitális adatcsomag is. Az alkalmazás az összes magyarországi mobilszolgáltató ügyfelei számára ingyenesen elérhető.

Hazánkban a felnőtt lakosság 89 százaléka használ okostelefont, ez közel 5,3 millió embert jelent, a szám pedig folyamatosan emelkedik. A Vodafone Magyarország egy célja az, hogy olyan kezdeményezések mellé álljon, melyek a technológiát a közjó szolgálatába állítják.

Kép: iStock

Az ÉletMentő pontos helymeghatározásának köszönhetően hatékonyabbá válhat a beteghez való kiérkezés. Az ikonokon alapuló kialakításának köszönhetően a rendszert az is tudja használni, aki nem tud beszélni, vagy nem érti a nyelvet.

Az ÉletMentő applikáció már három országban, Csehországban, Ausztriában és Szlovákiában elérhető, Csehországban már több mint 1 millióan töltötték le az alkalmazást, és több mint 40 ezer esetben adtak le segélykérést. A felhasználói visszajelzések alapján a leggyakrabban végtagtörések, allergiás reakció, illetve szívroham esetén kértek segítséget az applikációval.

Az innováció önmagában mit sem ér, ha nem tesszük széles körben mindenki számára elérhetővé. Az Életmentő applikációval olyan innovatív megoldást vezetünk be Magyarországon, amely a teljes társadalom számára hasznos lesz, hiszen a legkritikusabb pillanatokban nyújt segítő kezet”

– mondta Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese és a Vodafone Alapítvány kuratóriumának tagja.

Ismét nagyot léptünk előre egy még hatékonyabb, digitalizált Országos Mentőszolgálat építésében annak érdekében, hogy még több életet tudjunk megmenteni”

– nyilatkozta Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik