Tech

4000 szexstreamer adatai voltak hozzáférhetők

Mindenféle titkosítás nélkül tárolták egy virginiai szerveren a PussyCash nevű pornós hálózat webkamerás modelljeinek adatait, szúrták ki a vpnMentor kiberbiztonsági cég szakértői. A közel 20 gigabájtos adatcsomag több mint 875 ezer fájlt tartalmazott, és 4000 ezer modellt érintett. A hanyag kezelés miatt egy hozzáértőbb felhasználó akár egyetlen böngésző segítségével hozzáférhetett a szerver tartalmához.

Ezek közül rengeteg volt a különösen érzékeny információ, köztük teljes nevek, születési dátumok, útlevelek, ujjlenyomatok, sürgősségi kontaktok, házastársak adatai. A szakértők vizsgálata szerint az útlevelek szkennelt másolata és más személyi azonosítók is hozzáférhetők voltak, ezen felül videóchatek képernyőmentéseit is tárolták az adatbázisban. Az érintett modellek a világ több részéről származnak, Európából, Ázsiából, Afrikából, Ausztráliából. A legrégebbi mappa ugyan már 20 éves volt, de számos friss könyvtárt is tartalmazott.

A szakértők értesítették a PussyCash tulajdonosait, akik közleményük szerint megtették a szükséges biztonsági intézkedéseket.

(Kiemelt kép: iStock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik