Tech

Lopott jelszavak milliárdjait árusító férfit vettek őrizetbe

Hollandiában őrizetbe vettek egy 22 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 12 milliárd lopott jelszót árusított az interneten – írja az MTI. A holland rendőrség pénteki közlése szerint a titkos adatokat fizetés ellenében lehetett letölteni.

A hatóságok a folyamatban lévő nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem közölték, hogy ezek az információk személy szerint kiket érintettek.

Az ügyben a holland rendőrség szorosan együttműködött a német Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA), az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a brit rendőrség nyomozóival.

A brit partnerszolgálatok értesítését követően a kiberbűnözés ellen küzdő holland szakértők a kelet-hollandiai Arnheim városában bukkantak a 22 éves gyanúsított nyomára. Két lakás átkutatása során a hatóságok professzionális berendezéseket foglaltak le, amelyek segítségével a lopott adatokat a weleakinfo nevű honlapon ajánlották fel megvételre. A nyomozás során egy másik 22 éves férfit is őrizetbe vettek Észak-Írországban. A honlapot az FBI időközben eltávolította az internetről.

(Kiemelt kép: iStock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik