Tech

Őrületesen pici a világ legkisebb mobilja

A mai tepsitelefonok már egyáltalán nem férnek be a nadrágzsebekbe, ezért a brit Zanco tervezett egy olyan mobilt, aminek garantáltan bárki helyet tud szorítani valahol. A világ legkisebb telefonjaként hirdetett Tiny t2 gyártására a Kickstarteren indított közösségi finanszírozós kampányt, és már egy nap alatt sikerült elérni a kitűzött összeget. Bizalomra adhat okot, hogy nem ez a cég első mobilja, a 2017-ben megjelent Tiny t1 elődmodell jelenleg is rendelhető az Amazonról mindössze 50 dollárért, azaz durván 14 ezer forintért.

Forrás: zanco

A Tiny t2 egy mindössze  6 cm magas és 3 cm széles apróság, ami 31 grammot nyom. Erre a kis helyre préseltek be egy 0,3 megapixeles kamerát, 3,5 milliméteres jackaljzatot, mikroSD-slotot, és egy 2,5 centis TFT kijelzőt. Még néhány előre telepített játék is van rajta az élesszeműeknek. Az üzemidő varázslatos, egyetlen töltéssel hét napig is bírja a kütyü készenléti üzemmódban.

Forrás: Zanco

Hátránya, hogy nincs LTE-támogatás, és akinek kicsit húsosabb az ujja, annak meggyűlhet a baja az apró gombokkal. Nem is olyan meglepő mód a tervezők nem elsődleges, hanem másodlagos készüléknek szánják, mondjuk edzés közbeni zenehallgatáshoz. Egyébiránt van rajta naptár, ébresztőóra, lehet vele sms-ezni és rádiót hallgatni. Aki beleszeretett, a Kickstarteren 59 dollárért (durván 17 ezer forint) lecsaphat egy példányra, amíg a készlet tart, várhatóan áprilisban kezdik el szállítani a támogatóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik