Tech

Elképesztően látványosat építettek OLED kijelzőkből

Az LG többéves hagyományt folytat az idei Las Vegas-i CES kiállításon, ismét látványos installációval készült a világ legnagyobb techexpójára. Az LG OLED Hullám 200 darab (128 domború és homorú, valamint 72 sík) 55 colos, tükröződő réteggel borított LG OLED kereskedelmi kijelzőből áll. A hat méter magas és huszonöt méter széles installációt nézve a CES látogatói

utazást tehetnek a természet csodálatos világába, az óceánok nyers erejétől az északi sarkvidék egén megszülető sarki fényig.

Az LG OLED installációi immár 2016 óta állandó, kihagyhatatlan résztvevői a legnagyobb nemzetközi eseményeknek. Az első ilyen alkotás a 2016-os CES-en kiállított, boltozatos LG OLED Alagút volt, amely a csillagos éjszakai égboltról vetített képeket, ezzel pedig el is nyerte a Red Dot dizájnverseny Térbeli kommunikáció kategóriájának díját.

A következő évben a Jövő érzékei címet viselő nagyszabású fénykreáció nyűgözte le a Milánói Design Hét látogatóit, amellyel az LG — a koreai cégek közül elsőként — megnyerte a kiállítás legjobb installációjának járó díjat. A tavalyi CES-en leleplezett LG OLED Vízesés hasonló sikereket ért el a 2019-es Red Dot dizájnversenyen.

Forrás: LG
Forrás: AFP
Forrás: AFP
Forrás: LG

Ajánlott videó

Olvasói sztorik