Tech

Kínából rendelt lézert, nagyon meglepődött

Jobban járunk, ha a sok egyéb más dolog mellett nem vásárlunk tetováláseltávolító-lézert az eBayről csak úgy. Drake Anthony, azaz Styropyro YouTube-videós neve ismerős lehet azok számára, akik érdeklődnek a lézerek iránt. Már csak azért is, mert a férfi pár éve otthoni körülmények között szerelt össze egy olyan fegyvert, ami 200 wattos teljesítményt produkált.

Az amerikai FDA szabályozási rendeletei szerint a legnagyobb teljesítményű lézer, amely kezünk ügyébe kerülhet egy vásárlás során, 0,5W teljesítményű (amely már okozhat szemsérülést) lehet. Styropyro korábban összetákolt, eBayről vásárolt DLP-projektorokból kiszerelt alkatrészekből összeállított 200 wattos monstruma körülbelül négyszázszor erősebb volt az FDA által engedélyezett maximumnál.

A videós most az eBayen bárki számára elérhető lézerek közül szemezgetett. Eredetileg szintén egy otthoni eszköz előállításához keresett alkatrészeket, amikor megakadt a szeme a tetoválások eltávolítására szánt lézeres készüléken. Elmondása szerint szkeptikus volt a vásárláskor a kínai gyártású eszköz erejével kapcsolatban, aztán otthon nagyon meglepődött.

Gyakorlatilag rögtön tönkretette vele a Sony kameráját, és a volfrámot is megolvasztotta, ami a legmagasabb ismert olvadáspontú fém a Földön – a lézeres eszköz 3400 Celsius foknál magasabb hőmérsékletet produkált. Miután számos dolgot sikerült elpusztítania a videósnak, úgy becsülte, hogy 30 millió wattos  csúcsteljesítményt lehet kipréselni a kínai tetováláseltávolítóból.

Talán mondani sem kell ezek után, hogy ne vásároljunk a netről tetováláseltávolító-készüléket csak úgy – mi például nem igazán mernénk a bőrünket alá vetni a videót nézve.

Videón a világ leghalálosabb otthoni lézerfegyvere
Drake Anthony időről időre előrukkol a világ éppen legerősebb, otthoni körülmények között összeszerelhető lézerfegyverével – most közzétett fegyvere azonban kicsit túllő a célon. Szó szerint is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik