Tech

Videón a világ leghalálosabb otthoni lézerfegyvere

Drake Anthony időről időre előrukkol a világ éppen legerősebb, otthoni körülmények között összeszerelhető lézerfegyverével – most közzétett fegyvere azonban kicsit túllő a célon. Szó szerint is.

A sci-fi filmek hőskora óta tudjuk, hogy a lézerfegyverek az ismert világegyetem legmenőbb fegyverei közé tartoznak, a lézerkardok pedig az ismert univerzum leghangosabb közelharci fegyverei, ha nem számítjuk a láncfűrészt. Az az univerzum is nagyon hangosan helyeselne azonban Drake Anthony, ismertebb nevén styropyro új fegyverére, a 200 wattos lézerpáncélökölre. Nézzük is meg gyorsan videón!

A lézerpáncélököl elég nagyzoló kifejezés, a 200 watt azonban érthetően megkövetel egy hangzatosabb nevet. Csak hogy a kellő perspektívából lássuk a dolgokat: egy, az előadások során használt lézeres mutatópálca 0,005 wattos teljesítményű, ez körülbelül olyan fényerősséget produkál, amely ha bármilyen okból szemünk közelébe kerülne (pontosabban mondva: ha belenéznénk), a szemkáprázáson kívül nem okozna problémát. Az amerikai FDA szabályozási rendeletei szerint a legnagyobb teljesítményű lézer, amely kezünk ügyébe kerülhet egy vásárlás során, 0,5W teljesítményű (amely már okozhat szemsérülést). Styropyro azonban nem ismer lehetetetlent (ezt már korábbi videóiból is igencsak tudhatjuk): eBayről vásárolt DLP-projektorokból kiszerelt alkatrészekből sikerült ugyanis egy 200 wattos monstrumot összeállítania, amely

körülbelül négyszázszor erősebb az FDA által engedélyezett maximumnál.

Mindez annyira erős, hogy ehhez külön védőmaszkot kellett összeszerelnie, amely a fenti videót megtekintve érthető is lesz: ez a fegyver ugyanis egy gépházat is gond nélkül átvág. Igaz, harctérre még nem feltétlenül javasolnánk, de már csak az összeállítás szempontjából is igencsak mutatós.

És persze biggyesszük ide a szokásos figyelmeztetést: ha lehet, senki se csinálja utána otthon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik