Tech

Már egymilliót eladtak a 700 ezres mobilból

Magyarországon csak a jövő héttől kapható, de Young Sohn, a Samsung Electronic elnöke egy konferencián arról beszélt, hogy globálisan már egymillió példányt értékesítettek a hajlítható kijelzős Galaxy Fold készülékből, ami itthon nagyjából 700 ezer forintért vihető haza. Young a TechCrunch Disrupt eseményen nyilatkozott az eladási mértföldkőről, és a kérdésre, hogy a Samsung mennyire elégedett azzal, hogy lényegében egy béta szintű készüléket árulnak 2000 dollárért, csak annyit felelt, hogy a „véleménye szerint még így is elég jó” okostelefonról van szó.

Ez a jövő telefonja, de még nem vagyunk rá felkészülve
A Samsung Galaxy Fold egyaránt jól használható telefonként és táblagépként, de az Android korlátai miatt még nem olyan, mint amilyennek szeretnénk.

Az elnök persze hozzátette, hogy egy első generációs készülékről van szó, és a jövőben látni fogjuk, hogy ezek a típusú mobilok egyre jobbak és jobbak lesznek: vékonyabbak, könnyebbek és az akkumulátoruk is tovább fogja bírni. A Foldot már nekünk is lehetőségünk adódott tesztelni, és végeredményben arra jutottunk, hogy nemcsak villogni jó, telefonként és táblagépként is bőven megállja a helyét. Az persze látszik, hogy a külsőn, a kijelzőn és a záró mechanizmuson még van mit fejleszteni, de a legnagyobb gond az ár, ami a legtöbb felhasználónak a megfizethetetlen szint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik