Tech

Egyeseknél már elsötétült a mobilos Facebook

A múlt év során egyre több fejlesztő tett elérhetővé sötét módot mobilalkalmazásához: már választható Dark Mode a Messengerhez, az Outlookhoz, a YouTube-hoz és a Chrome böngészőhöz is. Akkumulátor- és szemkímélő előnye miatt a sötét felület pedig rendszerszinten is beépül az iOS 13 mobilszoftverbe és az Android 10-be.

Egy beállítással később merülnek le egyes iPhone-ok
Akár 30 százaléknyi plusz szuflát adhat az aksinak, ha a sötét módot használjuk.

Még októberben írtunk róla, hogy a Facebook is megkezdte saját sötét témájának tesztelését, eleinte a közösségi oldal böngészős verziójában. A szűk körbe tartozó felhasználóktól belépéskor egy felugró ablakban kérdezi meg az oldal, hogy szeretnék-e kipróbálni az új, „Facebook Beta” néven emlegetett dizájnt.

Több felhasználó is jelezte a napokban a Redditen és a Twitteren, hogy már androidos mobilappban is felfedezték a sötét témát, de amilyen meglepetésszerűen jelent meg az új felület, olyan gyorsan el is tűnt sokaknál. A képernyőmentéseknek köszönhetően viszont legalább már láthatjuk, hogyan fog festeni a felület, amikor élesben is elérhetővé teszi a közösségi óriás mindenki számára – igaz, arról még mit sem tudni, hogy ez mikor várható.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik