Tech

Még tetőtéri futópálya is van a Telekom új székházában

Korábban a témában:

Az ország legnagyobb irodaháza, az ország egyetlen tetőtéri futópályája, az ország egyik első 5G-kompatibilis épülete a Magyar Telekom és a T-Systems közös Könyves Kálmán körúti székháza. A 105 000 négyzetméter nagyságú ingatlan számos tekintetben a legek épülete, és már most

több rangos építészeti és ingatlanfejlesztési díjat elnyert.

Az épület tulajdonosa és fejlesztője a WING Zrt., a Magyar Telekom pedig hosszú távon bérli az ingatlant. Az építkezés során 80 000 köbméternyi betont, 10 000 tonna betonacélt és 26 000 négyzetméternyi homlokzatüveget használtak fel. A megrendelő és a TIBA Építész Stúdió kiemelt figyelmet fordított a fenntarthatósági szempontokra is, így a BREEAM Excellent elvárásoknak megfelelően energiahatékony berendezéseket, alacsony vízfelhasználású szanitereket, szelektív hulladékgyűjtő metódust alakítottak ki a székházban, melyet komplex épületfelügyeleti és energiamenedzsment rendszer kezel.

Az anyahajó. Fotó: WING Zrt.

Emellé az irodaház közepén található kertben ökológus által összeállított növényzet található, mesterséges tóval, terasszal és kültéri munkahelyekkel, az öntözés pedig esővízről és fúrt kútról történik. A homlokzati felületről ugyanakkor nem hiányzik a modern napvédő és akusztikus üvegezés, méghozzá egyedileg és központilag is szabályozható árnyékolással.

„Az új székház nemcsak működési, kulturális szempontból is új fejezetet nyitott a vállalat életében, hiszen a korábbi több telephely egy épületbe való integrálása lehetőséget teremtett arra, hogy a munkatársak közötti kommunikáció és együttműködés egy hatékonyabb szintre léphessen” – mondta Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief HR Officere. Az előkészítés, a szabály- és normarendszerek, a fizikai környezet kialakításának a kollégák aktív részesei voltak: a vállalat a székház koncepcióját szimuláló próbaterületet hozott létre, ahol 1000 négyzetméteren egyidejűleg nagyjából 150 kolléga tesztelhette 6 hetes váltásokban, hogy milyen lesz az új munkakörnyezet. A tőlük kapott visszajelzések alapján hangolták finomra a tervezők az új épület belső térkialakítását, bútorozását.

8 Fotó megtekintése

Még tetőtéri futópálya is van a Telekom új székházában

Fotó: Telekom
Még több +
Fotó: Telekom
Még több +
Fotó: Telekom
Még több +
Fotó: Telekom
Még több +
Fotó: Telekom
Még több +
Fotó: Telekom
Még több +
Fotó: Telekom
Még több +
Fotó: Telekom
Még több +

A kollégák well-being érzetét, fizikai és mentális egészségét támogatja a 8. emeleten található 762 m2-es fitness terem, a panorámás szauna és sókabin, a 200 m-es tetőtéri futópálya, az egészségügyi rendelő és a gyerekkuckó is, ahova a munkatársak gyermekeiket behozhatják és biztonságos, szórakoztató környezetben tudhatják. A munkavállalók zöme ún. shared desk rendszerben dolgozik, ezzel és az egyes munkakörökben elérhető távmunka-lehetőséggel nagyságrendileg 5000 négyzetméter területet spórol meg a vállalat, mely hozzájárul az energiatakarékos működéshez.

A környezeti terhelés csökkentése érdekében a szelektív hulladékgyűjtés mellett a cégcsoport szeptembertől radikálisan csökkentette a műanyagfogyasztását, kivonta az egyszer használatos műanyagokat a székház mindennapi működéséből. „Mind fizikailag, mind szervezeti kultúrát tekintve hatalmas lépés volt számunkra a váltás, de kollégáink nyitottsága és támogatása segített minket az úton. Külön öröm számunkra, hogy elhivatott és tettrekész közösség tölti meg inspirációval és élettel a nagyszerű tereinket” – tette hozzá Friedl Zsuzsanna.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.