Tech

A Facebook javította a titokban bekapcsoló kamerát

Joshua Maddux webdizájner hívta fel rá a figyelmet november 9-én, hogy egyes készülékek esetében a Facebook iOS-es mobilappjában titokban aktiválja magát a hátlapi kamera a hírfolyam böngészése közben. Miután a közösségi oldalakon többen is jelezték, hogy nem egyedi esetről van szó, a Facebook szóvivője november 12-én elismerte, hogy az alkalmazásuk november 8-án kiadott frissítésében bújik meg a hiba. Hozzátették megnyugtatásul, hogy egy felhasználó eszköze sem továbbított szervereikre fotót, vagy videót ilyen módon.

A közösségi oldal szóvivője csütörtökön közölte, hogy az iOS-es Facebook 244-es verziójában fedezték fel korábban, hogy az app nem illeszkedik megfelelően a fektetett kijelzőhöz. Ennek javítására adták ki november 8-án a 246-os verziót, ami pedig szerencsétlenül a háttérben bekapcsoló kamera problémáját hozta magával.

A javítás már tölthető, az iPhone-felhasználóknak mindössze a Facebook appot kell frissíteniük a legújabb verzióra. Aki pedig még mindig bizalmatlan lenne, tiltsa le az app számára a kamerához való hozzáférést.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik