Tech

Magyar űrvállalat alapítója lett az év üzletembere

Horváth Gyula, a C3S Elektronikai Fejlesztő Kft. alapítója és ügyvezetője kapta idén a fődíjat az EY Az Év Üzletembere versenyén, ezzel ő képviselheti hazánkat a globális döntőben, Monacóban. A Magyarországon már közel másfél évtizede működő program olyan hazai üzletembereket mutat be, akik sikereikkel előremutató gazdasági és társadalmi változásokat érnek el.

Horváth Gyula a C3S alapítója, a 2012-ben megszületett cég az évek során a nemzetközi űripar fontos szereplőjévé vált.

A vezető az első hazai műhold, a Masat-1 fejlesztésénél szerzett szakmai tapasztalatok birtokában indította el vállalkozását. Mára a társaság mérnöki szolgáltatásai lefedik a küldetéstervezést és a műholdak kivitelezését is. Horváth Gyula célja az, hogy hosszú távon biztosítsa vállalata és Magyarország kiemelkedő pozícióját a világ rohamosan fejlődő űrtevékenységében.

Kép: iStock

A Masat-1 2012. február 13-án állt pályára, missziója során rengeteg értékes adatot gyűjtött. Az űreszköz 2015-ben, az elvárásoknak megfelelően semmisült meg.

Az EY Az Év Üzletembere program nyertesei között szerepel a K9-Sport Kft. vezetője, Sebő Gyula, aki egyedi kutyahámok tervezésével és gyártásával hódította meg a világpiacot, illetve Simon Tamás, a mára 7 országban működő független IT tanácsadó és szolgáltató cég, a Qualysoft alapítója.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik