Tech

A Samsung kijavította a ciki ujjlenyomatos hibát

Múlt héten egy olyan biztonsági hibát fedeztek fel a szakértők a Samsung Galaxy S10 mobiljaiban, amit kihasználva regisztrálatlan ujjakkal is fel lehet oldani a zárolt készülékeket – azaz gyakorlatilag bárki feloldhatja a telefont. A gyártó közölte, hogy tud a problémáról, és dolgozik a javításon.

A cég héten el is kezdte terjeszteni a hibajavító csomagot, ami befoltozza a súlyos biztonsági rést. Egyelőre csak a Dél-Korea területén használt mobilok kapták meg, de idővel a világ többi részén is elérhetővé válik a Galaxy S10 és Galaxy Note10 felhasználói számára. A Samsung addig is azt tudja tanácsolni, amit korábban: mindenki csak hivatalos védőfóliákat használjon, ne külsős gyártók kiegészítőit válassza.

A múlt héten egy Galaxy S10 felhasználónak feltűnt, hogy a bal hüvelykujjával is fel tudta oldani a mobilját, holott csak a jobb kezén lévőről vett mintát. Állítása szerint ez azután kezdődött, hogy egy külsős kijelzővédőt applikált a mobiljára. Más S10-eken is kpróbálta a módszert, és kiderült, nem egyedi esetről van szó. A TechRadar szerint az ultrahangos ujjlenyomat-olvasó szenzor nem működött jól együtt a vastagabb védőfóliákkal, ami megzavarta a folyamatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik