Tech

Ilyen horror születik, ha a gépeket rászabadítjuk a videoklipekre

A Rammstein énekese, Till Lindemann szólóalbummal jelentkezik november végén, a második dalt róla már meg is mutatta a nagyközönségnek: az Ich weiß es nicht nemcsak zeneileg, hanem a videoklipjét tekintve is érdekesre sikeredett. A képsorokat ugyanis nem rendező, hanem mesterséges intelligencia álmodta meg, az eredmény pedig elég horrorisztikus lett.

A klip az úgynevezett GAN nevű rendszer segítségével készült, ami magyarul generatív ellenséges hálózatokat jelent, és az a lényege, hogy két mesterséges intelligencia segíti egymást a tanulásban olyan módon, hogy például míg az egyik valósághű képeket próbál előállítani mondjuk egy kiskutyáról, addig egy másik elemzi az eredményt, és eldönti, hogy a képek valódiak vagy mesterségesek. A videokliphez a számítógép több ezer képet dolgozott fel, és így próbált kreatív ötlettel előállni – sikerült is neki, ilyen klipet ugyanis ritkán látni.

A felvételeken csigák, rovarok, szervek és emberi arcok kapják a főszerepet, méghozzá fekete-fehérben, hogy még kísértetiesebb legyen az összhatás. Több száz arc mosódik egymásba, hipnotikus képeket generálva, nagyjából olyan az egész hangulata, mint ahogyan azt szemléltetné az ember, mi történik egy rosszabb hallucináció közben.

Az Ich weiß es nicht már a második nyilvánosságra hozott dal Till Lindemann albumáról, az első a szintén hipnotikus videoklippel rendelkező Steh Auf volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik