Tech esport

Tovább dagad a Blizzard botránya

Múlt héten megírtuk, hogy az Activision Blizzard kitiltott egy e-sportolót 2020-as Hearthstone-bajnokságról, miután a játékos élő adásban kiabálta a hongkongi tüntetéssorozat jelmondatát. A cég ellen bojkottot hirdettek.

Már a Blizzard is benyalt Kínának
Bojkottot hirdettek az Activision Blizzard ellen, miután kitiltott egy játékost.

Úgy tűnik, a botránysorozat folytatódik: a vállalat újabb játékosokat, ezúttal egy egész csapatot tiltott el, miután az amerikai egyetemi csapat egyik tagja a hongongiak ügyét támogató táblát mutatott fel. Bár a játékosokat először nem büntették, most kiderült, hogy őket is eltiltották – írja a PC Gamer.

Az American University Ng Vaj „Blitzchung” Csung mellett kiállva eredetileg önként lépett vissza a versenytől, de mostanra kiderült, hogy már nem csak választás kérdése a távol maradás. Utóbb ugyanis a csapat fél éves eltiltást kapott a Hearthstone főiskolai ligájában.

Az indoklás szerint a játékosok megzavarták viselkedésükkel a hivatalos közvetítést, ezzel pedig szabályt szegtek.

A Blizzard kiemelte: támogatják versenyzőiket a véleménynyilvánításban, ennek felülete ugyanakkor nem lehet egy élő közvetítés. Az egyik eltiltott, Casey „Xcelsior” Chambers a Twitteren azt írta, tudták, hogy bajba keveredhetnek, és nem bánták meg döntésüket.

A botrány már most komoly hatással van a Blizzardra. Feltehetően a nagy felháborodásnak is szerepe volt abban, hogy az utolsó pillanatban lemondták az Overwatch Nintendo Switch-es megjelenése alkalmából szervezett New York-i rendezvényt.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik