Tech

Szárítógép vagy mosó-szárítógép? (x)

Vajon szárítógépbe vagy inkább mosó-szárítógépbe érdemes befektetnünk? Összeszedtük a legfontosabb szempontokat!

Ha ezt a cikket olvasod, akkor valószínűleg egy szárítógép vásárlásán gondolkodsz. Bölcs döntés! Minden háztartásba kellene egy szárítógép, függetlenül attól, hogy mosó-szárítógép vagy különálló szárítógép. De mi a legjobb megoldás a számodra? Mivel nincs egységes és általánosan helyes válasz, felsoroljuk neked a szárítógéptípusok előnyeit és hátrányait, hogy tudatosan és az igényeidnek, kívánságaidnak megfelelően tudd meghozni a helyes döntést.

Először is tudni kell, hogy a szárítógépeket két kategóriába soroljuk: hőszivattyús szárítógép és kondenzációs szárítógép. Vegyük őket sorba!

Hőszivattyús szárítógépek

Előnyök:

A hőszivattyús szárítógépek általában olcsóbbak a kondenzációs szárítógépeknél, valamint gyorsabban szárítanak és kevesebb elektromos áramot fogyasztanak.

Hátrányok:

Szakembernek kell bekötnie és csatlakoztatnia a vízelvezető csövekhez, valamint nem helyezkedhetnek el bárhol a lakásban, csak a fent említett csövek közelében.

Kondenzációs szárítógépek

Előnyök:

Könnyen beköthetők, a vásárlás után azonnal használhatók speciális külső segítség nélkül. A házban bárhol elhelyezhető, nemcsak a vízelvezető csövek közelében.

Hátrányok:

Drágábbak, mint a hőszivattyús modellek és  kevésbé energiahatékonyak.

A mosó-szárítógép a legideálisabb választás abban az esetben, ha nincs sok hely az otthonodban, és hatékony megoldást keresel, hisz ennek az egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell kivenni a ruhát az egyik gépből, majd áttenni egy másikba. Az ára alacsonyabb, és nem kell két különböző készüléket megvenned sem (külön egy mosógép és külön egy szárítógép).

Viszont a felsorolt előnyök mellett sajnos olyan hátrányokat is meg kell említenünk, hogy például hosszútávon az energiafogyasztása magasabb, mint az előbb említett terméktípusoknak. A ruha szárítási ideje is hosszabb valamennyivel, mint a különálló ruhaszárítók esetében, ráadásul a szárítási hatékonysága sem túl jó, a kielégítő eredmények eléréséhez néha több szárítási ciklusra van szükség.

Reméljük, sikerült megismertetünk téged a szárítógéptípusok legfőbb előnyeivel és hátrányaival, és bízunk benne, hogy most már sokkal könnyebb lesz meghoznod a megfelelő döntést.

Szárítógép vagy mosó-szárítógép? (x) 2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik