Tech

A Microsoft is megmutatta összehajtható mobilját

A Microsoft szerdán tartotta meg Surface nevű eseményét, ahol az új laptopok mellett egy igazán meglepő terméket is megmutatott: az összehajtható Surface Duo nevű telefont, ami Androidot futtat. Az eszközt nem egy nagy, hajlítható panel alkotja (mint a Samsung Galaxy Foldot), hanem két darab, egymásra hajtható 5,6 hüvelykes kijelző, ez a megoldás leginkább arra hasonlít, amit az LG csinált a G8X-szel.

Forrás: AFP

A Microsoft eszközén a két egymáshoz kapcsolódó panel zsanérjait 360 fokban lehet forgatni, kiterítve pedig egy 8,3 hüvelykes táblagépet kap a felhasználó. A Duo két kijelzőjén alapesetben két különböző appot lehet futtatni egyszerre, de fektetett módba állítva akár billentyűzetként, vagy virtuális játékkontrollerként is működik az egyik panel, mintha egy miniPC lenne.

Az egyik kijelző billentyűzetté is alakul, ha kell. Forrás: AFP

A Wired információi szerint a Surface Duo lelke egy Snapdragon 855 processzor, de ezen túl mást nem igen tudni, mivel még a dizájn nem végleges. Egyelőre az sem biztos, hogy a hátlapra milyen kamerarendszer kerül.

Az eszköz leghamarabb jövő karácsonykor kerül piacra, a fejlesztőknek addig is van idejük appokat fejleszteni a platformra. A bejelentés azért is fontos lépés a Microsoft életében, mert miután 2017-ben szép fokozatosan leépítették a Windows Phone márkát, ez az első komoly próbálkozás, hogy ismét versenybe szálljanak az okostelefonok piacán.

Kipróbáltuk az LG duplakijelzős okostelefonját
De csak akkor van kettő, ha szeretnénk.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik