Tech

Utolsó kínai gyárát is bezárta a Samsung

A  Samsung Electronics felhagyott a mobiltelefonok gyártásával Kínában, a világ legnagyobb okostelefon-piacán, a döntést a helyi cégek egyre erősödő konkurenciája miatt hozhatták meg.

A dél-koreai cég szerdai bejelentése szerint bezárta a dél-kínai Huizhou városban működő utolsó üzemét azt követően, hogy júniusban már csökkentették a termelést. Egy másik kínai üzemében pedig már tavaly év végén leállították az okostelefonok gyártását, írja az MTI.

A Samsung piaci részesedése a kínai okostelefon-piacon az idei első negyedévben alig 1 százalékra zsugorodott a 2013 közepi mintegy 15 százalékról a Counterpoint piackutató cég adatai szerint, és ezért a csökkenő részesedésért elsősorban a Huawei Technologies és a Xiaomi Corp. kínai technológiai cégek felelnek, akik pedig egyre nagyobb szeletet hasítanak ki maguknak a tortából.

Közleménye szerint a bezárt kínai üzemekben működő gyártósorokat a nemzetközi piaci igényeknek megfelelően más üzemeibe telepíti át a Samsung. A SamMobile szerint Vietnámra és Indiára esik a választás, ahol eddig is zajlott már a termelés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik