Tech

Fél képernyőt elfoglaló reklámot vezetett be a YouTube

Az okostévéken elérhető YouTube app használóinak hamarosan még jobban agyára mennek majd a reklámok. A cég bejelentette, hogy a nyitólap felületére (egyelőre béta üzemmódban) elkezdték bevezetni a YouTube Masthead nevű szekciót, ahová reklámok kerülnek. Az ide emelt hirdetett videók automatikusan indulnak el, de ettől függetlenül is elég nehéz lesz nem észrevenni őket, mert gyakorlatilag a fél képernyőt elfoglalják az appon belül.

Forrás: Google

A Google közleménye szerint a YouTube TV app fontos platform a hirdetők számára, a netezők naponta akár 250 millió órányi videót néznek meg az alkalmazáson keresztül – ennek fényében teljesen érthető, hogy miért próbálják még aktívabban kihasználni a felület adta lehetőségeket. A keresőóriás a kritikákat megelőzve hozzátette, hogy a hagyományos tévékben is rengeteg a reklám, amik ráadásul megszakítják a filmeket is.

A felhasználók egy másik apró változtatásra is felfigyelhetnek: a youtube.com/tv alatt böngészőből elérhető tévés kezelőfelület a jövőben meg fog szűnni, egyelőre még használható pár napig, de a későbbiekben muszáj lesz telepíteni a dedikált YouTube appot a tévékre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik