Tech

Teljesen új módon kereshetünk majd a Google-lel

A Google gőzerővel finomítja a mesterséges intelligenciával ellátott Lens nevű képfelismerő-technológiáját, ami már több mint egymilliárd dolgot képes felismerni fotókról. A 9to5Google szerzői által kiszúrt árulkodó jelek szerint hamarosan újabb hasznos funkciót építenek a Lensre, ami a kereső mobilappjába fog beépülni.

A Google kereső app 10.61-es verziójának forráskódja szerint a fejlesztők épp azon dolgoznak, hogy az alkalmazáson belül készített képernyőmentéseken látható információk felismerésével újabb információkra kereshessenek rá a felhasználók, vagy éppen lefordítsák egy másik nyelvre a rajta látható szöveges tartalmat. Az appon belül készített screenshotok elsütése után egy bővített eszköztár fog felbukkanni, amin a szokásos szerkesztés, megosztás és küldés mellett helyet kap a Lens is.

A képfelismerőt választva az algoritmus kielemzi a képernyőmentésen olvasható szöveges tartalmakat,

és nem csak hasonló képeket, de weboldalakat is listáz a hozzáfűződő találatok közt.

Egyelőre még nem tudni, hogy élesben mikor válik használhatóvá a funkció, és hogy tényleg csak a Google appon belülre lesz korlátozva a használata, vagy esetleg rendszerszinten is beépül majd végül az Androidba.

Már a vásárlást is megkönnyíti a Google képkeresője
Rögtön megmutatja nekünk, hol vásárolhatunk meg egy adott képen szereplő tárgyat.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik