Tech

Ekkora tévét nem lát minden nap

Hamarosan kezdetét veszi Európa legnagyobb technológiai szakkiállítása, a berlini IFA, ahonnan a 24.hu is tudósít majd a legfontosabb újdonságokról. Természetesen néhány bejelentést már előre sejteni lehet, sőt vannak olyan gyártók is, akik maguk harangozzák be eszközeiket. A japán Sharp például már a héten közölte, hogy az expóra kiviszi a világ legnagyobb 8K-felbontású LCD televízióját, ami 120 colos kijelzővel büszkélkedik.

Itt érdemes kiemelni, hogy nem a világ szó szerint vett legnagyobb tévéjéről van szó (lévén a Samsung 292 colos microLED-es bitorolja ezt a címet), hanem arról, hogy LCD technológiát korábban még nem alkalmaztak ekkora méretű tévén.

Forrás: Sharp

A méreten túl sok mindent nem tudni még a Sharp behemótjáról, csupán annyit, hogy főleg iskolák, múzeumok, üzleti vállalkozások számára tervezték, és nem az otthoni nappalikba. Az eszköz 5G-támogatást kap, és a Sharp állítása szerint az új generációs mobilhálózat képességeit különféle (például oktatási vagy egészségügyi) alkalmazásokkal tudják majd kihasználni a vásárlók, ráadásul a 8K tartalmak streamelésének is kedvez.

Jönnek az LG első 8K felbontásra képes okostévéi
A Samsung, a Sony és más gyártók után az LG is piacra dobja az első 8K-s televízióit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik