Tech esport

Világrekorddal kvalifikált a magyar játékos

Augusztus 26. és szeptember 1. között tartották a V4 Future Sports Festival Gran Turismo Sport versenyének első selejtezőjét, amin magyar, cseh, lengyel és szlovák pilóták mutathatták meg, mit tudnak, és hazánkból Tápai Ádám a világranglista legjobb idejével nyerte meg a hazai selejtezőt – írja a PC Guru.

A négy országból összesen nem kevesebb, mint 1979 versenyző vett részt a kvalifikáción, és nemzetenként 8-8 fő jutott tovább. Hazánkból Tápai Ádám mellett a barcelonai Nissan kupában korábban szereplő idei Time Trial Magyar Bajnok Szarka Zsolt, a gokartos tehetségek közül a 13 éves sokszoros magyar bajnok Vida Benedek, és a szintén 13 éves gokartreménység Mihalidesz Máté jutott tovább.

A folytatásra most hétvégén, péntektől vasárnapig kerül sor, és itt dől el, hogy ki lesz országonként az a két-két pilóta, aki csatlakozhat a két szabadkártyás versenyzőhöz, Blazsán Patrikhoz és Báder Benjáminhoz, akikkel a V4 Future Sports Festivalon élő eseményén lehet majd megküzdeni. A finálé összdíjazása 5000 euró, 2500-1500-1000 eloszlásban az első három helyezett között.

Idén is állami támogatással rendezünk e-sport bajnokságot
Az összdíjazás viszont már alig több, mint a harmada a tavalyinak.

A V4 Future Sports Festival a a V4 országok (Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Csehország) nemzetközi e-sporteseménye, ami másodszor kerül megrendezésre, ezúttal is Magyarországon, azon belül is Budapesten. Az rendezvény keretében 350 000 eurónak megfelelő díjat vihetnek haza a nyertesek. Az Egymillióan a magyar esportért Egyesület (Esportmilla) szervezésében megvalósuló bajnokságra szeptember 21. és 22. között kerül sor, az esemény fő támogatója pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A Gran Turismo Sport mellett a szeptemberi bajnokságon a selejtezőkből bejutott csapatok és versenyzők többek között olyan játékokban mérik össze tudásukat, mint a Counter- Strike: Global Offensive, vagy az elmúlt év legnépszerűbb Battle Royale játéka, a közel 140 millió felhasználóval rendelkező Fortnite.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik